Skriv ut

Bidrag till studieförbund (2024)

Bidrag till studieförbund


Ansökan kräver följande dokument: Verksamhetsberättelse, Balansrapport, Resultatrapport, Revisionsberättelse, Kommunsammandrag, Verksamhetsplanering

Målsättning
Kommunens övergripande målsättning med bidrag till ett fritt och frivilligt folkbildningsarbete är att ge frihet för studieförbunden att själva forma sina mål och sin verk-samhet. Studiecirkeln är en pedagogisk form som förenar såväl möjligheten till sociala kontakter som till ett livslångt lärande. Folkbildning i ordets egentliga mening innebär att skapa förutsättningar för en demokratisk skolning och ett ökat samhällsengagemang, att utveckla individens möjligheter till självinsikt, kreativitet och medkänsla. Utifrån de statliga direktiven om studieförbundens uppdrag i fyra syften och sju särskilt viktiga verksamhetsområden fördelar kommunen sitt stöd.

Anslag
Kommunanslag utgår till inom kommunen verksamma studieförbund vars centrala organisation godkänts för erhållande av statsbidrag av Folkbildningsrådet. Härnösands kommun ska ha minst en överläggning med studieförbunden per år kring studieförbundens verksamhet och samverkan med kommunen. Verksamheten i form av studiecirklar, annan folkbildningsverksamhet och kulturprogram ska vara statsbidragsberättigade enligt Folkbildningsförordningen för att bilda underlag till kommunalt anslag. Härnösands kommun fastställer årligen det totala anslaget till studieförbundsverksamheten. Anslaget fördelas i princip på samma grunder som statsbidraget. Anslagen fördelas mellan de studieförbund som planerar att under året genomföra folkbildningsverksamhet i kommunen. Anslaget ska användas till verksamhet som genomförs i kommunen och som vänder sig till kommunens invånare.

Upplysningar lämnas av Milly Lundstedt, 0611-348616 eller epost: milly.lundstedt@harnosand.se

Ansökan


Dagens datum ligger utanför ansökningsperioden (Ansök senast: 25 juni).